Warmtenetten spelen een belangrijke rol in de energietransitie
De energietransitie is in volle gang. Ook MEED draagt een steentje bij met onze gasloze doucheoplossing Energeyser. Warmtenetten (of stadsverwarming) zijn een andere manier om Nederland van het aardgas af te krijgen. Verschillende warmtebedrijven en natuurorganisaties lanceerden in november de campagne ‘Het ware verhaal van het warmtenet’.
Daarmee willen zij de bekendheid van warmtenetten vergroten en mensen informeren over de rol en kansen ervan in de energietransitie. Dat meldt Natuur & Milieu op zijn website. De deelnemende organisaties - Eneco, Ennatuurlijk, Eteck, Gasunie, Vattenfall, Veolia Nederland, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederaties - stelden eerder al het Warmtepact op. Daarmee richten zij zich op volledig duurzame warmtenetten in 2040.
Natuur & Milieu inventariseerde hoe bekend warmtenetten (stadsverwarming) eigenlijk zijn in onze samenleving. Duidelijk werd dat die bekendheid bij veel mensen nog niet aanwezig is. “Warmtenetten worden gezien als duurzaam en gemakkelijk, maar mensen hebben ook vragen over de kosten en het gebrek aan keuzevrijheid tussen aanbieders”, zo meldt de natuurorganisatie op haar website. Warmtenetten worden ook wel stadsverwarming genoemd. Het idee daarachter is dat één warmtebron in een wijk via leidingen warm water naar woningen transporteert. Daarbij wordt geen aardgas gebruikt.
Op de website www.ontdekhetwarmtenet.nl is meer te lezen over warmtenetten. Ook de MEED Energesyer helpt de energietransitie verder vorm te geven. Voor onze douche-oplossing is geen aardgas nodig.
Ontdek wat MEED-denken is!
3861 PS Nijkerk
Een innovatieve glimlach naar de toekomst
Achter de duurzame douche-oplossingen van MEED zit een coöperatie tussen TNO, HAMETECH en BETERBAD. Samen ontwikkelen we producten met een innovatieve glimlach naar de toekomst van gasvrij bouwen, wonen, douchen en energieneutrale huizen bouwen of renoveren.